SOLČAVSKOZANIMIVOSTIDOŽIVETJATURISTIČNA PONUDBA
NARAVAGORSKI LESLOKALNI IZDELKI
 • Decembrske prireditve in aktivnosti 2017

  Decembrske prireditve in aktivnosti 2017

  02.12.2017

  Vabimo vas na dogodke v mesecu decembru na Solčavsko in Luče

  več...
 • Miklavževanje in Adventni večeri 2017 na Solčavskem

  Miklavževanje in Adventni večeri 2017 na Solčavskem

  02.12.2017

  Vabimo vas, da nas obiščete v prazničnih dneh

  več...
Informacije
Kako do nas
Turistični prevozi
Spletne strani Solčavskega
Prireditve
Galerija
Video
Partnerji
Vreme


Ponedeljek
5 °C / 8 °C
Torek
4 °C / 8 °C
Sreda
°C / -0 °C

INFORMACIJE:
TIC Solčava, Center RINKA - zavod za turizem in trajnostni razvoj Solčavskega
Solčava 29, SI-3335 Solčava
 
Tel.: +386 3 839 07 10

e-mail: info@solcavsko.info Center Rinka 

 Logarska-Solčavsko

 

Logarska dolina Solčavsko

 Logo Center Rinka


Logarska dolina - logo


banner solcavska panoramska


European Destinations of ExcelleNce


Cavetours

 

Projekt: Mladi veter

I feel SloveniaMozaik doživetij

NOVICE


CENTER RINKA nagrada na natečaju za trajnostno gradnjo v Alpah
29.08.2013

Center Rinka - pogled s ceste Center Rinka - prodaja lokalnih izdelkov Igralni kotiček

Center RINKA je v švicarskem Bernu prejel 3. nagrado med 400 objekti na natečaju za trajnostno prenovo in gradnjo v Alpah "Constructive Alp"

Za Center Rinka, ki je prejel tretjo nagrado, je žirija zapisala, da objekt nima visoke energetske učinkovitosti, tako kot večina ostalih, se mu pa med štiristo projekti ni mogla izogniti ker kvalitativno izstopa v prostorskem in socialnem smislu ter je izjemen primer urbane revitalizacije degradiranih alpskih naselij.

V obrazložitvi žirije piše tudi: objekt je izjemen primer kulturne krepitve naselja in je vzorčen primer tudi iz ekonomskega vidika. Stavba se z občutkom vklaplja ter kvalitativno nadgrajuje naselje, ponuja uporabne turistične usluge v tem odmaknjenem kraju, domačinom pa zagotavlja prostore za njihovo druženje. V tem smislu moramo pohvaliti lokalno oblast. Način uporabe materialov je dokaz znanja, zavedanja in volje vseh sodelujočih. Center Rinka kaže, da je lahko tudi na vzhodnih mejah Alp trajnostna gradnja ne le prazna obljuba, temveč je izgrajena realnost.

Podelitve nagrad in otvoritve razstave nagrajenih objektov v planinskem muzeju v Bernu sta se udeležila arhitekta dr. Uroš Lobnik in Andreja Podlipnik, ki sta skupaj s soavtorjema Jankom Rožičem in Dušanom Borakom izdelala načrte za Center Rinka.

Naročnik in investitor projekta je bila občina Solčava, ki je s pomočjo Norveškega finančnega mehanizma izpeljala projekt "Stara - nova Rinka". Center Rinka je odprl svoja vrata aprila 2011. Po odzivih obiskovalce in domačinov sodeč odlično služi svojemu namenu - trajnostnemu razvoju Solčavskega.

Več informacij o natečaju najdete v dokumentu pdf (1,7Mb) ali na spletni strani Constructive Alps: http://www.constructivealps.net/sl/

 

 

 

 

Razstava Marjete Majnik "ŠE ENKRAT" - ponovna uporaba materialov v vsakdanjem življenju
23.08.2013

Vabimo vas na odprtje  razstave

 "Še enkrat" - ponovna uporaba materialov v vsakdanjem življenju

 

Marjete Majnik,

ki bo v petek,

23. avgusta 2013 ob 19.00 uri

v Centru RINKA v Solčavi.

 

Če uporabite odslužen tekstil

 ~ še enkrat ~

ste naredili nekaj dobrega za okolje

 

Informacije:

TIC Solčava – Center RINKA, tel.: 03 839 07 10

 

 

 

 

Praznik občine Solčava - Praznujmo z okusom
03.08.2013

 

 

 

 

Dario Cortese - delavnica v naravi / Davo Karničar - planinski pohod
27.07.2013

 V soboto, 27. julija 2013, ob 8h

Planinski pohod z Davom Karničarjem:

Jezersko (Gorniški Center Davo Karničar) - Ledine - Savinjsko sedlo - Okrešelj - Logarska dolina - Solčava (Center Rinka)

Pohodniki se bomo ob 7h zbrali v Solčavi pri Centru Rinka in se z organiziranim prevozom odpeljali na Jezersko v Gorniški center Davo Karničar. Ob 8h bomo pohodniki pod vodstvom izkušenega gornika Dava Karničarja in planinskih vodnikov PD Solčava krenili na pot iz Gorniškega Centra Davo Karničar proti koči na Ledinah in po krajšem okrepčilu naprej na Savinjsko sedlo in preko Okrešlja v Logarsko dolino. Naravoslovno–etnografska pot nas bo pripeljala do začetka Logarske doline, od tam pa se bomo s kombijem prepeljali do Solčave. Sledilo bo okrepčilo v Centru Rinka in ogled dogajanja na prireditvenem prostoru v Solčavi.

Ob 17h bo ponovno organiziran prevoz iz Solčave na Jezersko. Za prevoz je potrebna predhodna rezervacija v TIC Center Rinka, tel.: 03 839 07 10 ali TIC Jezersko, tel.: 04 25 45 140; najkasneje do petka 26.7. do 18h. Cena prevoza v eno smer je 7 eur.

Nezahteven planinski pohod bo trajal ca. 6 ur. Vodenje in organizacija pohoda sta brezplačna,
na koncu pohodniki dobijo še okrepčilo v Centru Rinka. Hoja na lastno odgovornost.

Soorganizatorji planinskega pohoda: Gorniški Center Davo Karničar, Center Rinka, TD Jezersko, PD Solčava.

 

V soboto, 27. julija 2013, ob 9h

                        „Hrana iz narave“ - delavnica v naravi, ki jo vodi Dario Cortese.

Udeleženci delavnice se bomo zbrali v Centru Rinka in se po kratkem uvodu napotili na travnike in v gozdove nad vasjo Solčava do znamenite solčavske tise.

Travniki, gozdovi, obrečni logi in druga naravna, neokrnjena rastišča so izjemno bogat vir užitnih divjih rastlin, ki jih lahko uporabimo v vsakodnevni prehrani. Katere so? Koliko jih je? Kako jih pripravimo? Kje drugje razen na omenjenih rastiščih jih še najdemo? Vse to in marsikaj več izvemo na delavnici, ki jo vodi Dario Cortese, poznavalec užitnih divjih rastlin in avtor številnih člankov in več knjig na to temo. Nekatere bodo na delavnici tudi naprodaj.
Delavnica bo trajala predvidoma do 14h. Cena udeležbe je 25 eur/osebo.


 

 

 

 

Citrarski koncert v cerkvi Marije Snežne - Karmen in Neli Zidar Kos
26.07.2013


Karmen in Neli Zidar Kos

V petek, 26. julija 2013, ob 20h

Citrarski koncert v cerkvi Marije Snežne – Karmen in Neli Zidar Kos

Neli in Karmen Zidar Kos izhajata iz velike pevske družine Kosovih iz Ponikve nad Žalcem. Imata bogate glasbene izkušnje tako s citrarskih, kot tudi orglarskih in klavirskih tekmovanj. Študirata in delujeta v Münchnu in Salzburgu. Poleg drugih glasbenih zasedb veliko nastopata tudi v duetu kot pevki in citrarki. Radi pojeta in igrata domače slovenske pesmi. V cerkvi Marije Snežne v Solčavi bosta igrali na citre in peli slovenske narodne, cerkvene in druge skladbe. Vstopnina je 3 eure, otroci do 15. leta imajo brezplačen vstop.

 

 

 

 


   1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23   24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35    36    37